Ny Nordisk Far

40 års jubilæumshøring

Kom og hør Harvard, Karolinska Instituttet og Foreningen Far tale om børns mentale sundhed og lige muligheder i det moderne velfærdssamfund.
Foreningen Far afholder fredag den 10. november kl. 10-15 en 40 års jubilæumshøring om temaet Ny Nordisk Far i Fællessalen på Christiansborg.

Harvard Chan School of Public Health præsenterer i samarbejde med Foreningen Far den nyeste viden og undersøgelse om fædrebarsel i Danmark med deltagelse af ca. 2.000 fædre. Den internationalt anerkendte børneforsker Malin Bergstrøm fra Karolinska Instituttet taler om børns mentale sundhed i det moderne familieliv.

Dagen indeholder præsentation af et katalog med ca. 200 forslag til inspiration for politikere, ministerier, kommuner, faglige organisationer, forskere og medierne -  med politisk paneldebat. Hvor er vi? og hvor skal vi hen med lige muligheder for børn og fædre?

Fredag den 10. november i Fællessalen på Christiansborg

9.30 - 10.00    Registrering

10.00 - 10.15     Velkomst

10.15 - 11.15     Fædrebarsel i Danmark 2017 - ny viden og undersøgelse
v/Harvard School of Public Health og Foreningen Far

11.15 - 12.15     Børns mentale sundhed i det moderne familieliv
v/Malin Bergstrom, Karolinska Instituttet
12.15 - 13.00     Let frokost

13.00 - 14.00     Katalog 2017 med ca. 200 forslag til inspiration
v/Jesper Lohse, MBA/Landsformand

14.00 - 15.00     Politisk paneldebat - hvor er vi og hvor skal vi hen med
lige muligheder for børn og fædre?

• May-Britt Kattrup, Liberal Alliance (Ligestillingsordfører)
  • Rasmus Horn Langhoff, Socialdemokratiet (Ligestillingsordfører)
  • Pernille Bendixen, Dansk Folkeparti (Børne og familie ordfører)
  • Manu Sareen, Alternativet (tidl. børneminister)

Arrangementet er GRATIS.

Vært ved arrangementet er Pernille Bendixen, Børne og familie ordfører for Dansk Folkeparti og arrangøren er Foreningen Far. Indlægget om fædrebarsel afholdes på engelsk.