Ny Nordisk Far 2017

Harvard, Karolinska Instituttet og Foreningen Far taler om børns mentale sundhed og lige muligheder i fremtidens velfærdssamfund, når Foreningen Far fredag den 10. november kl. 10-15 inviterer til Ny Nordisk Far 2017 i Fællessalen på Christiansborg.

Harvard Chan School of Public Health præsenterer i samarbejde med Foreningen Far den nyeste viden og undersøgelse om fædrebarsel i Danmark med deltagelse af ca. 2.000 fædre. Den internationalt anerkendte børneforsker Malin Bergstrøm fra Karolinska Instituttet taler om børns mentale sundhed i det moderne familieliv.

Dagen indeholder for første gang i Danmark, Norden og Internationalt præsentation af et Ligestillingskatalog for børn og fædre med 348 punkter fordelt på 12 temaer. Dagen afsluttes med Nordisk paneldebat. Hvor er vi? og hvor skal vi hen med lige muligheder for børn og fædre? hvilke 3 ting vil du gerne ændre nu?

Fredag den 10. november i Fællessalen på Christiansborg
Ordstyrer: Simon Simonsen, Forskningsleder på sundhedsområdet

10.00 - 10.15   Velkomst
v/Pernille Bendixen, Børne og Familie ordfører, Dansk Folkeparti

10.15 - 11.15     Børns mentale sundhed i det moderne familieliv
v/Malin Bergstrom, Karolinska Instituttet

11.15 - 12.15     Fædrebarsel i Danmark 2017 - ny viden og undersøgelse

v/Harvard School of Public Health og Foreningen Far

12.15 - 13.00     Meyers Sandwich

13.00 - 14.00     Ligestillingskatalog 2017 for børn og fædre
v/Jesper Lohse, MBA/Landsformand

14.00 - 15.00     Nordisk Paneldebat

• Guttorm Grundt, Mannsforum, Norge
  • Matts Hertsberg, Pappabarn, Sverige
  • Heimir Hilmarsson,
  • Jesper Lohse, Foreningen Far

Arrangementet er GRATIS.
Indlægget om fædrebarsel holdes på engelsk.